COKE SHOW

De COKE SHOW is een interactieve theatervoorstelling over excessief roken, drinken van alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Deze show is een samenwerking van stichting Time Out en stichting Lieve Mark en is volledig in co-creatie met studenten tot stand gekomen. Sterker nog, het idee voor deze show is geboren vanuit de schokkende resultaten van de onderzoeken die Lieve Mark tijdens de coronacrisis heeft uitgevoerd.

Bijna alle studenten vinden het normaal dat je 10 of meer glazen op een avond drinkt. Als het even kan met een peuk erbij. 80% vindt drugs op een feestje vanzelfsprekend. Een kwart is meer gaan gebruiken sinds corona. Oorzaak van gebruik is vaak sociale druk, stress en het niet goed in je vel zitten. Met deze roadshow willen we jongvolwassenen aan het denken zetten. Waarom gebruik ik? Waarom zeg ik steeds ja? Wat doet het met mijn omgeving?

Deze voorstelling zal een landelijke roadshow maken langs studentensteden. We komen langs op onderwijsinstellingen, bij studentenverenigingen, jongerenorganisaties en gemeenten. De COKE SHOW belicht de effecten van middelengebruik vanuit breed perspectief. De COKE SHOW is confronterend, maar zeker niet belerend. Een muzikaal theaterspektakel en daarmee herkenbaar en toegankelijk voor alle studenten.

Nooit is het middelengebruik van studenten van binnenuit zo in kaart gebracht als bij de COKE SHOW. Tijdens dit onderzoekstheater kunnen bezoekers live en anoniem via hun telefoon reageren op vragen en stellingen. Hun antwoorden laten zien wat er echt speelt, maar worden ook ingezet om advies te geven aan bestuurders, beleidsmakers en andere partijen die invloed kunnen uitoefenen op de leefwereld van jongeren. Zo starten we met z’n allen een gesprek over een onderwerp dat lange tijd urgent en onderbelicht is geweest.

Trailer:

/
/
/