Even voorstellen

Ons verhaal

Vanuit Lieve Mark willen we graag met een knipoog, maar bovenal op een constructieve manier de samenleving verder op weg helpen. Simpelweg omdat het onze taak is als verantwoordelijke jongeren. Wij geloven erin dat elk jongere het in zich heeft om een steentje bij te dragen aan deze maatschappij!

Persconferentie 19 mei 2020

Voor ons begon het allemaal tijdens de persconferentie op 19 mei 2020 toen Mark Rutte ons, jongeren, opriep mee te praten. In zijn oproep doelde hij op een grote groep jongeren die voelt dat er bepaalde dingen beter kunnen, zo ook op ons. Deze oproep is nu relevanter dan ooit. 

“Het gaat uiteindelijk om jullie toekomst. Jullie ideeën en creativiteit zijn dus hard nodig en daarom daag ik jullie uit. Kom met je ideeën!”

– Mark Rutte

Even persoonlijk

Het Team

Lieve Mark wordt voorgezeten door een 9-koppig bestuur die de dagelijkse gang van zaken van de stichting regelt. Samen vormen wij een groep die zich met veel energie, enthousiasme en gedrevenheid inzet voor de problematiek die jongeren ervaren! Graag stellen we ons even voor:

Voorzitter

Martijn Janse

Als medeoprichter en voorzitter van Lieve Mark houd ik mij voornamelijk bezig met de aansturing van de groep en de dagelijkse gang van zaken.

Vice-voorzitter

Carlijn Land

Als vice-voorzitter ondersteun ik Martijn met de aansturing van de groep en bekommer ik mijzelf over een paar projecten en onderzoeken zoals het Welzijnswijzer onderzoek!

Secretaris

Taco van Thiel

Binnen het Lieve Mark Bestuur houd ik mij als secretaris bezig met de communicatie in de breedste zin des woord. Verder help ik bij de Coke Show en Europese Unie projecten!

Penningmeester

Hidde van der Pas

Als penningmeester houd ik mij al nu ongeveer een jaartje bezig met de financiën en juridische aspecten van Lieve Mark. Denk hierbij aan UBO-inschrijvingen, ANBI-zaken en het opstellen van de jaarrekening. Voel je vrij om mij te benaderen als je vragen hierover hebt!

Bestuurslid Innovatie

Huub van Gisbergen

Als bestuurslid projectinnovatie schrijf ik samen met mijn groepsgenoten projectplannen, neem ik contact op met belanghebbenden en werk ik uiteraard het project uit! Zelf zit ik voornamelijk op het Europese Unie project.

Bestuurslid Innovatie

Godert Ponsen

Als bestuurslid projectinnovatie houd ik mij vooral bezig met de Student Impact Hub en de Coke Show. Voel je vrij om mij te benaderen als je vragen over deze projecten hebt!

Bestuurslid Innovatie

Heleen van den Brandeler

Ook ik houd mij bezig met de uitvoering van de vele projecten die Lieve Mark bewerkstelligt. Zelf houd ik mijn voornamelijk bezig met het onderzoek over de welzijnswijzer!

Bestuurslid Uitvoering

Zoë van den Brand

Samen met Josephine vorm ik het voltallige projectuitvoering team. Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met het project over de Europese Verkiezingen en de Roadshow.

Bestuurslid Uitvoering

Josephine Wolters

Samen met Zoë vorm ik het voltallige projectuitvoering team! Ik houd mij bezig met de organisatie en promotie van de Coke Show. Voel je vrij om mij met vragen te benaderen!

Extra Expertise

Raad van Advies

De Raad van Advies is een team van experts dat strategische richting aan ons biedt. Met hun diverse expertise helpen ze ons bij het vormgeven van beleid, strategische planning en het versterken van onze missie. Leer meer over de leden die ons inspireren en ondersteunen.

RvA Lid

Philip de Wit Wijnen

Philip de Witt Wijnen is werkzaam als politiek redacteur bij de NRC, waar hij al eerder redactionele functies bekleedde op het gebied van economie en politiek. Voorheen is hij ook werkzaam geweest bij de Quote. Als journalist is hij altijd goed op de hoogte van wat er gebeurt in Nederland – en dus ook op het gebied van jongeren!

RvA Lid

Prof. dr. Eveline Crone

Eveline Crone is hoogleraar Ontwikkelingsneurowetenschap in Maatschappij aan de Erasmus Universiteit en Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Haar onderzoek richt zich onder meer op de cognitieve werking van het puberbrein. Haar onderzoeksgroep SYNC lab heeft als missie om te begrijpen hoe jonge mensen opgroeien tot volwassenen die een bijdrage leveren aan de maatschappij.

RvA Lid

Marc Verbeek

Marc Verbeek is momenteel managing director van de Deutsche Bank en heeft daarvoor meerdere functies vervult bij zakelijke en commerciële banken. Met zijn netwerk, financiële en zakelijke inzichten vervult Marc Verbeek verder nog meerdere bestuursfuncties in verschillende Raden van Advies en besturen.

RvA Lid

Chris Vellenga

Chris Vellenga is studente geneeskunde, maar misschien nog wel belangrijker, medeoprichtster van Lieve Mark. In 2019 heeft zij in het midden van de coronacrisis bijgedragen aan de oprichting van stichting Lieve Mark, die zich toen nog voornamelijk richtte op het verbeteren van jongerenwelzijn tijdens de coronacrisis.

RvA Lid

Zelda Geels

Ook Zelda Geels is medeoprichtster van Lieve Mark. Terug in 2019 heeft zij geholpen met het opzetten van Lieve Mark en heeft ze daarnaast geholpen met het opzetten van de onderzoeken naar mentaal welbevinden tijdens de coronacrisis. Momenteel is zij afgestudeerd in het ondernemingsrecht, het vakgebied waar ze ook in doceert.

Studeren én Werken

Werkstudenten

Ontmoet onze toegewijde werkstudenten die een essentiële rol spelen in het realiseren van onze missie. Deze dynamische studenten brengen frisse ideeën en energie in ons team, terwijl ze waardevolle ervaring opdoen in hun vakgebied. Lees meer over onze getalenteerde werkstudenten en hun bijdrage aan onze stichting.

Werkstudent

Floor Paping

Floor Paping is student Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden en sinds kort werkzaam als werkstudent bij Lieve Mark. In deze hoedanigheid assisteert zij met de verschillende projecten en onderzoeken die Lieve Mark vervult. Haar taken vatten alles om van het tot stand brengen van onderzoeken/projecten, de uitvoering en helpen met de verspreiding van resultaten.

Werkstudent Coke Show

Fleur Leerkotte

Fleur Leerkotte studeert geschiedenis in Leiden en zet zich als werkstudent bij Lieve Mark specifiek in voor de Coke Show. Zo benadert en communiceert zij met steden, helpt met de fondsenwerving en zorgt er bij de shows zelf voor dat alles vlekkeloos verloopt!  

Samen sterk

Onze

Samenwerkingen

Allemaal dragen we ons steentje bij voor het verbeteren van de maatschappij. Samen kunnen we natuurlijk veel meer. Zo heeft Lieve Mark de handen ineen geslagen met verschillende organisaties om zo nog meer te kunnen bereiken.